A Fedor® koncepció

Így tudnak a partnerek és vásárlók segíteni
A Fedor® tovább ajánlása Fedor® vásárlókon keresztül

Mit jelent a Fedor®?

A görög eredetű „Fedor” szó jelentése „Isten ajándéka”. Azért ezt választottuk, mert a mi szemünkben minden életnek van egy célja és egy feladata. Ajándékként kell tekinteni rá, és ennek megfelelően is kell kezelni.

E filozófiának megfelelően a Fedor® kötelezettséget vállal, hogy vásárlóinak fenntartható információkat és állateledel termékeivel első osztályú minőséget biztosít. Olyan minőséget, amely mellett meggyőződéssel és magabiztosan tudunk kiállni, és amelyet bármikor igazolni tudunk..

Fedor® Minőségi Tanúsítvány – a legkiválóbb minőség garanciája

A kiemelkedő Fedor® minőség meg fogja győzni bundás barátját… Ön is meg akar győződni a minőségről?

Fedor® Minőségi Tanúsítvány

A Fedor® koncepció „Állatok az állatokért”

1. ALAPHELYZET

Állatok az állatokért – Mi ez?

A Fedor® „Állatok az állatokért” programja fenntartható projekteket támogat az állatsegély terén, elsősorban kutyák és macskák számára. A Fedor®-ral tartósan lehet segíteni, saját pénzügyi ráfordítás nélkül.

2. ÍGY TUDNAK A PARTNEREK ÉS VÁSÁRLÓK SEGÍTENI

A Fedor® koncepció „Állatok az állatokért”

A Fedor® tovább ajánlása Fedor® vásárlókon keresztül:

Amikor egy Fedor® vásárló továbbajánlja a Fedor® termékeket, az ajánlott vásárlók manuálisan vagy szoftverfunkciókon keresztül automatikusan az ajánlóhoz lesznek rendelve. Minden alkalommal, amikor az ajánlott vásárlók Fedor® termékeket vásárolnak, az ajánlók Fedor® krediteket kapnak, amelyekkel ők kedvezményesen vásárolhatnak.

Amennyiben egy hónapban a személyesen ajánlott vásárlók az ajánlásokon keresztül nagyjából az ajánló sajátszükségleteinek tizenkétszeresét vásárolják meg (a különböző kereskedelmi árrésektől függően), az ajánló saját vásárlását ingyen kapja meg!

Azokat az összegyűjtött Fedor® krediteket, amelyek meghaladják az ajánló havi vásárlásait, az „Állatok az állatokért” projektben írjuk jóvá – mégpedig az ajánló adományaként.

Az ajánló saját maga döntheti el, hogy a választható „Állatok az állatokért” projektek közül melyiket szeretné az összegyűjtött Fedor® pontjaival támogatni.

Különböző lehetőségek vannak a Fedor® kreditek adományozására:

 • Ha az ajánló nem választ ki egy konkrét szervezetet, az adott hónapban be nem váltott Fedor® krediteket adományként az általános „Állatok az állatokért” projekt kapja meg.
 • Az ajánló meghatároz egy az „Állatok az állatokért” projektbe felvett szervezetet, és Fedor® kreditjeit azok beváltási határideje előtt (ehhez létezik egy áttekintés a vásárlóknak) a szoftverben kialakított adományozási funkción keresztül célzottan és manuálisan ennek a szervezetnek továbbadja.

A Fedor® vásárlók és Fedor® partnerek pénzadománya

Pénzadományokat Fedor® vásárlók és Fedor® partnerek egyaránt adhatnak. Ez történhet a shopban a „felkerekítés” funkcióval, amellyel a vásárlások alkalmával felkerekítik a számlaösszeget, vagy vásárlás nélkül, a Fedor® shop „adományozás” funkciójával. Ebben az esetben is van rá lehetőség, hogy a választható projekteknek és szervezeteknek célzottan, vagy az általános „Állatok az állatokért” adományszámla javára adományozzanak.

3. AHHOZ, HOGY SEGÍTSEN, NEM KELL SEM VÁSÁRLÓNAK, SEM PARTNERNEK LENNIE

Fedor® kreditek gyűjtése és segítés

Az állatsegély terén nemzetközi szinten komoly az adományozás. Roppant magas az aránya az adományozásban azoknak állatbarát embereknek, akik annak ellenére segíteni szeretnének, hogy nem tartanak háziállatot. Adományozási előfizetések, egyszeri adományozások, patronálás és jótékonysági rendezvények révén a legkülönfélébb szervezeteknek segítenek. Majdnem az összes adománygyűjtő akció azon nyugszik, hogy maguk az állatbarát emberek nyúlnak a zsebükbe, hogy segítsenek. Ugyanakkor rengeteg ember van, aki szívesen segítene adományozással, azonban pénzügyi okokból korlátozott vagy egyáltalán semmilyen lehetősége nincs erre. Erre kínál a Fedor® „Állatok az állatokért” koncepciója egy valószínűleg nemzetközi szinten is egyedülálló megoldást, amely túlmutat a klasszikus „pénzadományokon”!

4. A SZERVEZETETEK ÉS EGYESÜLETEK RÁADÁSUL SAJÁT MAGUK IS SEGÍTHETNEK

A Fedor® koncepció „Állatok az állatokért”

Előszó

Az összes egyesület döntő többsége függ a pénzadományoktól. Minél rosszabb a gazdasági helyzet, annál nehezebb az egyesületek számára, még ha jó munkát is végeznek, hogy egyről a kettőre jussanak. Számos egyesület, melyek tényleg remek munkát végeznek, semmilyen adományt vagy támogatást nem kap közpénzből. Hiszen az állami pénzek itt sem lennének elegendők.

A Fedor® marketingkoncepciója minden egyesület számára egyedülálló megoldást kínál arra, hogy pénzügyileg függetlenek legyenek. Minden költségtől mentes pénzügyi függetlenséget minimális ráfordítással.

A Fedor® marketingkoncepciója mindenféle típusú egyesület és szervezet számára

Az egyesületek és szervezetek többségében rengeteg taggal, baráttal és védnökkel rendelkeznek. Ezek közül sokan maguk is tartanak háziállatot, és rendszeresen vásárolnak állateledelt. Amikor egy egyesület vagy szervezet Fedor® partner lesz, tagjai, barátai és védnökei egyesületükön keresztül tudnak regisztrálni a Fedor®-nál, és Fedor® termékeket vásárolni. Az egyesület profitál az így keletkező forgalomból ugyanúgy, mint minden Fedor® partner. Jutalékok képződnek, amit az adott egyesület, csakúgy, mint minden más Fedor® partner szabadon felhasználhat.
Alapvetően minden szervezet felépítheti a saját üzletét a Fedor® Tiernahrunggal. Legyen szó egy tekeklubról vagy akár egy labdarúgó csapatról, ugyanazok az ÁÜF, irányelvek, jutaléktervek érvényesek, mint minden más Fedor® partner vagy Fedor® partnervállalat esetében. A nevezett egyesületek vagy szervezetek révén csatlakozott vásárlók között szintén sok állatbarát lesz, akik támogatni akarják majd az „Állatok az állatokért” projektet. A nevezett egyesületek vásárlóinak ajánlása alapján tehát egy kis kitérővel szintén az „Állatok az állatokért” projektet támogatják.

A Fedor® speciális támogatása az álltasegély terén működő egyesületeknek és szervezeteknek

Alapvetően a fenti bekezdésben említett ÁÜF, irányelvek és jutaléktervek érvényesek. A Fedor® Tiernahrung mindenesetre olyan egyesületeket és szervezeteket támogat, amelyek az állatsegély terén működnek, mely során az ÁÜF szerinti kezelési díjakat a Fedor® átvállalja, és ingyenes alaplicencet biztosít.

Egyetlen kitétel: Közhasznú szervezetnek vagy közhasznú egyesületnek kell lennie, amely igazolhatóan az állatsegély területén folytat tevékenységet. Ausztriában például a közhasznú jelleget az egyesület cégjegyzékszámával lehet igazolni, amelyet az egyesület cégjegyzékkivonatából a Fedor® ellenőrizni tud.

5. AZ „ÁLLATOK AZ ÁLLATOKÉRT” KONCEPCIÓ

Alapvető információk

A Fedor® az „Állatok az állatokért” projekt számára Fedor® kreditek vagy készpénz formájában gyűjt adományokat a Fedor® partnerektől, Fedor® vásárlóktól és állatbarátoktól. Az „Állatok az állatokért” projekten a Fedor® Tiernahrung munkatársai, a Fedor® partnerek, Fedor® vásárlók vagy önkéntesek dolgoznak. A szükséges költségeket és ráfordításokat tilos adományokból finanszírozni! A Fedor® garantálja az adományozónak, hogy az adomány 100%-át közvetlenül a bajba jutott állatok megsegítésére fordítja.

Az „Állatok az állatokért” projekt kedvezményezettjei kiválasztásának irányelvei

 1. A fenntarthatóság hosszútávon segít
  • Az „Állatok az állatokért” elsősorban olyan projekteket és közhasznú egyesületeket támogat, amelyek tartósan képesek javítani az állatok életkörülményeit.
 2. Az átláthatóság a legfontosabb értékünk
  • Az átláthatóság bizalmat szül, ezért az „Állatok az állatokért” programnál mindig egyértelműen nyomon követhető, hogy az adományokból mely projekteket támogatjuk. Ennek garantálására minden adományozó a Fedor®-nál történő kötelező regisztrációján keresztül átláthatóan, saját személyes bejelentkezési oldalán ellenőrizheti az „Állatok az állatokért” adományszámlát. Az „Állatok az állatokért” számlakivonaton az összes adomány részletesen és hiánytalanul szerepel. Minden adomány anonim, azonban az adományozók ügyfélszámán (PIN-kódján) keresztül az adományok 100%-ban nyomon követhetők és szelektálhatók. Amennyiben egy adományösszeg felhasználásra kerül, az levonásra kerül a megjelenített „Állatok az állatokért” számláról. A terhelést egy linkkel látjuk el, ahol átláthatóan dokumentáljuk az adomány felhasználását. Ezzel minden adományozó tudja, hogy pontosan mi történik az „Állatok az állatokért” adományával!
 3. Bürokráciamentes és gyors
  • Az „Állatok az állatokért” akkor segít, amikor égető szükség van rá – mégpedig átláthatóan, gyorsan és bürokráciamentesen segít.
 4. Segítség a segítőknek
  • Az „Állatok az állatokért” elsősorban a közhasznú egyesületek saját céljainak elérését támogatja.
 5. Biztosított a fajtának megfelelő tartás
  • Elsődleges cél az állatok jóléte, amely során az állatok társadalmi integrációja épp oly fontos, mint az egészséges táplálkozás.
 6. A lelkiismeret közös hangja
  • Minden támogatott projekt egy központi „Állatok az állatokért” platform része, és együtt szállnak síkra a fontos állatsegítő projektekért.

 

„Állatok az állatokért” – Az állatvédelem hangja.

Pályázás az „Állatok az állatokért” projektbe történő felvételre

Amennyiben a kedvezményeztek kiválasztására vonatkozó fenti irányelvek teljesülnek, pályázni lehet segélyre az „Állatok az állatokért” projekt keretében.

A pályázatokat a megadott irányelvek alapján ellenőrizzük, és a kiválasztás különféle módon történik. Vagy az „Állatok az állatokért” projekt tiszteletbeli tagjainak szavazásával, vagy nyilvános szavazással, amelyre pl. PR akciók keretében, internetes szavazással a Facebookon vagy egyéb médián keresztül kerül sor.

Az „Állatok az állatokért” projekt célhoz kötött felhasználásának biztosítása.

Az „Állatok az állatokért” adományok nem készpénzben kerülnek a kedvezményezettekhez. Az „Állatok az állatokért” adományokból kizárólag termékek és szolgáltatások vásárolhatók a kedvezményezettek számára. Adományokból például kizárólag sürgősen szükséges műtéteket, kezelési költségeket, építési munkákat, tápszámlákat és hasonlókat lehet kifizetni. Emellett az Állatok az állatokért” projekt tiszteletbeli dolgozói esetenként sürgősség és szükségesség alapján is szavaznak.

6. HOGYAN TUD SEGÍTENI AZ „ÁLLATOK AZ ÁLLATOKÉRT” PROJEKTNEK?

Egyszerűen segítsen az „Állatok az állatokért” projekt népszerűsítésében. Meséljen róla barátainak. Mondja el, hogy nem kell feltétlenül saját pénzt adományozni. A Fedor® Tiernahrung nem folytat klasszikus reklámtevékenységet, viszont jutalmazza az ajánlásokat! Mindannyian naponta ajánlunk olyan termékeket, szolgáltatásokat és vállalkozásokat, amelyekkel elégedettek vagyunk, anélkül, hogy önmagunk profitálnánk belőle, és anélkül, hogy segítenénk ezzel azoknak, akiknek sürgős segítségre van szükségük.

A Fedor® Tiernahrung meggyőződése, hogy Önnel együtt, célzott újrafelosztással és tudatos cselekvéssel sok bajba jutott állatnak lehet tartósan segíteni.

És még annál is többnek! A Fedor® teljes koncepciója révén a Fedor® támogatói, a Fedor® vásárlói vagy Fedor® partnerei rendelkezésére álló lehetőségeken keresztül együtt rengeteg embert tudunk boldoggá tenni egy csodálatos, értelmet adó és szép szakmai tevékenységgel.

7. AZ „ÁLLATOK AZ ÁLLATOKÉRT” PROJEKT VÍZIÓJA

Naponta mindannyian átéljük ezt: Borzasztó vezércímek és híradások az állatok szenvedéseiről, a legkülönfélébb területeken a legkülönfélébb körülmények között. És igen, mindig lehet tenni valamit, hogy segítsünk. Lehet pénzt gyűjteni, pénzt adományozni, részt venni egy segélyakcióban, vagy nevünket adni egy aláírásgyűjtéshez. Ez mind abszolút fontos ahhoz, hogy segítsünk!

A Fedor® „Állatok az állatokért” projektje az Ön segítségével azonban ennél sokkal többet is elérhet. Ahogy azt Ön is tudja, a Fedor® állateledeleket kizárólag a lelkes vásárlók és partnerek ajánlásai révén vásárolják. Minden Fedor® vásárló vagy Fedor® partner valamilyen módon többé-kevésbé jó kapcsolatot ápol az ajánlójával. Legtöbbször barátok vagy családtagok ajánlják a Fedor® állateledelt.

Ha pedig ajánlója egy nap odamegy Önhöz, hogy támogatását kérje egy olyan közös akcióhoz, amely tartósan segít a szükségben lévő, meggyalázott vagy bántalmazott állatoknak, nagy valószínűséggel Ön is, akárcsak több ezer másik ember, részt fog venni ebben. És nem egyedül fog ebben részt venni, hanem arra fogja ösztönözni azokat a barátait is, akik még nem ismerik az „Állatok az állatokért” programot, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

A Fedor® Tiernahrung, az egyes egyesületek és szervezetek vagy egyes emberek együtt nagyon sokat elérhetnek. Ha közösen csak egy valami érdekében lépünk fel, nem párt, nem ország és nem szervezet érdekében, hanem a ránk bízott teremtések érdekében, mindannyiunk hangja meghallgatásra kerül.

Nagy közösségként sok változást tudunk elérni, egyesével viszont csak alkalmazkodni vagyunk képesek! Köszönöm, hogy lehetőséget kaptam, hogy elolvassa soraimat.
Kurt Gasper

Fajtának és szükségleteknek megfelelő táplálkozás

Ha macskánkat vagy kutyánkat a fajtájának megfelelőn akarjuk helyesen etetni, akkor felvetődik a származás és annak a táplálkozásnak a kérdése, amelyik – az anyatermészetből kiindulva – fajtának megfelelőnek tekinthető. Az anyatermészet sokféle egyedet teremtett különböző táplálkozási szükséglettel és evési szokásokkal. Megkülönböztetünk növényevőket, mindenevőket, illetve húsevőket (vagy ragadozókat).

Állateledel kutyáknak és Macskáknak

Mindenevők

A mindenevőkhöz tartoznak például a disznók. Ők növényi és állati eredetű nyersanyagokat is képesek jól megemészteni és hasznosítani. Mi emberek is ehhez a típushoz tartozunk, mivel – emésztőrendszerünk kialakítása miatt – a mi szervezetünk is jól tudja hasznosítani az állati és növényi nyersanyagokat is (kivéve az ételintoleranciákat).

Növényevők

növényevőknél teljesen más a helyzet. 2005-ben megpróbálták a növényevőket természetükkel ellentétesen hússal (húsliszt) etetni. Ahogy azt időközben már megtudtuk, ennek eredménye BSE fertőzés kialakulása lett. Tehát a fajtának nem megfelelő etetés miatt, amit egy növényevő manipuláció nélkül soha nem enne meg.

Szívvel és felelősséggel - vásárlóinknak elkötelezve!

Tudta Ön, hogy a Fedor® termékekhez akár teljesen ingyen is hozzájuthat? A Fedor® ajánlásával és a 7/1 képlettel egész egyszerűen akár ingyen is hozzájuthat kiváló minőségű prémium állateledeléhez!

Bővebb információ az ingyenes Fedor® termékekhez jutásról